tiistai 20. lokakuuta 2015

Hyppyjä 4-vuotiaan kanssa ja uusia valmennus kokemuksia

Raidalla oli tänään ansaittu kävelypäivä, sillä loppuviikon se saa liikkua melko raskaasti taas. Eilen ratsastin sen kunnolla vaatien paljon nopeita väistöjä puolelta toiselle ja laukassa ympyrällä tein paljon väistöä ulospäin että saadaan se sisäjalankin mukaan kunnolla. Menin ehkä reilu tunnin, mutta sillä olisi silti ollut energiaa vaikka mihin ratsastuksen jälkeen. Tein tosiaan paljon erilaisia tehtäviä vaihdellen kaulan pitutta kesken treenin, jotta hevonen saa välillä venytää kaulaansa vaikka tehtävä jatkuu. Loppuun tein kevyessä ravissa pitkällä kaulalla koko maneesin poikki väistöä, ja paljon suunnan muutoksia. Raita pysyi lopussa todella rentona väistöissä, joka on sille ollu ennen melko hankalaa. Ja se tuntui muutenkin erittäin letkeältä kun taivuttelin sitä loppuravien aikana. Huomenna, keskiviikkona otan vähän lähestymisiä puomille ja haen samaa rentoutta kun eilen. Torstaina meillä on Annan estevalmennus kotona, saa nähdä mitä siitä tulee kun viime valmennuksesta on kaksi viikkoa aikaa. Voi olla että kuvia ja videoa tulee taas, jos tallilaisemme sattuu pääsemään paikalle. :) Perjantaina ratsastan ihan normaali sileän treenin. Lauantaina Raita saa vapaan sillä olen koko päivän Hihs:ssä, Anna lupasi käydä tekemässä Raidalle ruuat ajaessaan tallin samalla kun hän tulee Helsinkiin, muuten heppa saa olla koko päivän ulkona. Sunnuntaina jatketaan taas treenien kanssa.

Iltakävelyllä <3

Eilen, pakkasimme Annan hevoset traileriin ja ajoimme Fenixille - Raidan kotitallille - treenaamaan. Tämä oli myös 4-vuotiaalle Floppanille ensimmäinen kerta kun se pääsi kotitallin ulkopuolelle treenaamaan. Olimme varautuneet että lastaaminen ei mene niin kuin strömsössä, sillä hevonen on säkäkorkeudeltaan n. 180cm ja usein isot hevoset mieltävät trailerin ahtaaksi ja ahdistavaksi paikaksi. Mutta tämä nuori hevosen alku pääsi taas yllättämään meidät ja käveli suoraan traileriin yhden stopin jälkeen. Matka ei ollut pitkä, max 15min, perillä purimme hevoset, jotta pääsimme laittamaan ne kuntoon. Suunnitelmana meillä oli ottaa Floppanin kanssa muutamat hyvänmielen hypyt, jotta näemme millainen suorittaja se on ja  että saamme sen kanssa hyppytreenit aloitettua täällä Suomessakin. Uudessa paikassa se käyttäytyi erittäin hyvin. Anna laittoi minut selkään, ja antoi ohjeita itse. Itselläni ei ole nuorista hevosista kauheasti kokemusta, joten on kyllä hienoa että saa olla näin paljon mukana tekemässä tämän 4-vuotiaan kanssa. :) Hypyt olivat hyväntuntuisia ja hevonen oli todella rennon oloinen alusta loppuun. Näin nuorelta ei kauheasti voi vaatia, joten pidimme tehtävän koko ajan todella yksinkertaisena ja reiluna hevosta kohtaan. Jumppatehtäviä tämä hevonen tarvitsee paljon, jotta se tulee nopeammaksi. Mutta uskon että molemmille jäi hyvät fiilikset tästä kerrasta, seuraaksi selässä käy osaavampi ihminen ottamassa hyppyjä.


Anna sai minut bookattua Raidan kanssa 4.11 järjestettävään Jessica Timgrenin valmennukseen. Jessica alkaa siis pitämään valmennuksia Dragsvikissä joka keskiviikko(muistaakseni) ja sinne olisi tarkoitus päästä mukaan aina välillä. Tekee hyvää sekä minulle ja Raidalle päästä ulkopuolisten valmennuksiin sekä hyppäämään kotitallin ulkopuolelle useammin. :) Näin alkuun menen vain Raidan kanssa, mutta tulevaisuudessa katsotaan josko Floppanille löytyisi myös jokin sopiva ryhmä ja pääsisin kahden hevosen kanssa osallistumaan Jessin valmennuksiin. Saan kyllä olla kiitollinen Annalle että hän järkkää minua valmennuksiin ja että hän uskaltaa ja luottaa päästää minut tämän nuoren hevosen selkään, sekä Siskolleni että hän antaa minun valmentautua ja kilpailla Raidalla vielä kun se on hevosen iän puolesta mahdollista! :)

Every rider has that one special horse who changes their life. This is mine.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti