sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Raidan muuttorumba on nyt alkanut

Raita odottelemassa kyytiä uuteen kotiin :)

Elikkä Raita on nyt muuttanut ensimmäiselle ''välietapille''! :) Matka meni hyvin ja lastaus myös, Raita käveli suoraan perässäni traileriin vaikka jouduimmekin lastaamaan sen bussipysäkillä melko isontien varressa, sillä entisen tallimme tie oli niin huonossa kunnossa että ei sinne olisi ollut trailerilla mitään saumaa päästä. Raita on nyt torstaihin asti Kirkkonummella jonka jälkeen se siirtyy aivan uuteen talliin Lindööseen. Tuon alkuviikon ajan siivoamme Veeran kanssa itse R:n kanrsinan ja tarhan, tallin puolesta annetaan vaan aamu- ja iltaruoat ja viedään pihalle. Raidalla on kiva boksi, aamulla sille pueteen vain ulkoloimi päälle ja sen boksin takaseinästä avataan ovi josta se pääsee ns suoraan omaan tarhaan :) Liikutuksen hoidamme Veeran kanssa puoliksi, Veera: ma ja ke, minä: ti ja to. Joten ottaa muutaman kuvan Raidasta väliaikais kodissaan.

<3

Pienen alku järkytyksen jälkeen - joka kesti traileri talli välisen matkan - se alkoi heti syömään tyytyväisen oloisena heiniään ja oli muutenkin relan oloinen. Se on ollut reilu kuukauden verran hieman apean ja masentuneen näköinen, mutta uskomme että se johtuu vaan stressistä ja siitä ettei viihtynyt edellisellä tallilla. Mutta katsotaan josko se taas piristyisi omaksi itsekseen. Koska se varmasti stressaa muutto rumpaa vatsallaan hieman, jatkamme Alfa-A-rehun syöttämistä vielä jonkin aikaa, elikkä annamme sitä aina n. 2 litraa hieman ennen liikutusta. 

Kuva: Agrimarket

''Dengie Alfa-A Original on sinimailaskuiturehu hevosille ja poneille.
- Runsaasti kuitua, 27 %
- Energiaa 10 MJ/kg ka 
- Sinimailanen ylläpitää ruuansulatuskanavan hyvinvointia ja neutralisoi mahan happamuutta
- Alfa-A Originalin sinimailanen sisältää vitamiineja, hivenaineita ja runsaasti kalsiumia, siksi se sopii erinomaisesti myös siitostammoille ja varsoille''
Vastaava tuote kuulemma kuin Krafftin Lusern hake :) Raidalle tämä ainakin putoo hyvällä ruokahalulla ja mielestäni siitä on ollut apua. Kohta on esimmäinen säkki mennyt, mutta varmasti jatkamme vielä jonkin aikaan ainakin kunnes heppa on kotiutunut Lindöösen. Jatkossa syötämme ns kuuriluontaisesti.

Floppanin kanssa olimme siis torstaina samassa paikassa treenailemassa minne Raita nyt muutti. Hyppytaukoa oli ollut varmasti lähemmäs kaksi kuukautta ja F oli saanut hieman kasvulomaa välissä.  Sen laukka on mennyt eteenpäin hurjaa vauhtia, mutta se ei tuottanut mielestäni ongelmia valmennuksessa :) Muutenkin flopu oli pysynyt aika samassa jamassa missä oli silloin kun viimeksi hypättiin eikä ns takapakkia tarvinnut ottaa. Tottakai otimme huomioon pitkät hyppy vapaat ja palauttelimme mieleen nyt vain hieman lähestymisiä yms. Se on kyllä niin uskomattoman yritteliäs ja yhteistyö haluinen. Hidas se on jaloistaan ja ei oikein tajua esteitä joissa ei ole ns täytepuomeja. Myöskään se ei oikein vaivaudu nostamaan jalkojaan pienten esteiden takia, vaan juoksee niistä mielummin läpi, joten auttaisi varmasti jos pääsimme tekemään hieman kavaletti ja puomi juttuja sen kanssa :) Mutta vaikka välillä etäisyydet ei osuneet kohdalleen tai jalkoja ei viitsitty nostaa, jatkoi F kuin juna tasaista vauhtia linjan seuraavalle esteelle, ihailtava piirre hevosessa. Välillä tuntui että se näki vain linjan viimeisen isohkon okserin ja juoksi ensimmäisten esteiden yli jotenkin päin :D Mutta laukka on nyt kivasti säädeltävissä, hieman voimaton se on edestä ja valahtaa helposti liian alas, joka voi myös olla osa syy mukaan tarttuneille puomeille, mutta se paranee vaan iän ja treenin myötä! Flopun kanssa ollaan siinä vaiheessa että Anna oli katsonut meillen ensimmöiset kisatkin jo! Kolmen viikon päähän 21.2! Flopun kanssa mennään 80cm luokka, joka on siis ilman erikois esteitä ja ilman sarjaa. Sarja on varmasti hankala, sillä sen laukka on niin iso. Linjaväli jota aikasemmassa valmennuksessa oli tultu 5-6 askeleella, tultiin Flopun kanssa kolmella! Raita myös starttaa samoissa kisoissa, treeneistä riippuen joko 80cm & 90cm tai 90cm & 100cm! :) Ruokinta postauksen lupaan toteuttaa kun ollaan päästy Lindööseen ja asetuttu talliin :) Mutta kuten mainitsin aikasemmassa postauksessa, ihanaa kun asiat alkavat edetä ja pystyy lopettaa stressaamisen ja aloittaa kunnolla tulevaan kisakauteen treenaamisen - niin hevoset kuin minäkin ;)

Vauva treenin jälkeen.

F kotitreenin jälkeen!

Nyt olisi joku päivä edessä vielä molempien hevosten klippaus. Floppania ei ole saatu vielä klipattua kertaakaan sillä se vierastaa klipperiä niin paljon että siihen täytyy varata kunnolla aikaa, jotta sen saa totuteltua. Raita taas on kasvattanut karvan takaisin ja ei sitä haluttu klipata enään tuolla vanhassa paikassa. Mutta koska postissa meillä odottaa uusi oma klipperi tulee varmasti hepatkin pysymään koko ajan lyhyessä karvassa :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti